Cybertrusler som du skal beskytte dig imod
Cyberkriminalitet omfatter ting som identitetstyveri, forhandlerhacking, stjælning af data og meget mere. Der er mange cybertrusler, som du skal beskytte dig selv imod, hvis du vil sikre dine data.
Hacking af data
Forhandlerhacking betyder at store virksomheder angribes, og kunders information stjæles. Det kan for eksempel være kunders kreditkortnumre eller personlige oplysninger. Selvom det er virksomhedens ansvar at beskytte kundernes data, så kan dine betalingsinformationer i værste tilfælde blive leaket. Derfor skal du altid holde øje med din bankkonto, når du har gjort et køb, for at sikre at der ikke pludselig bliver trukket flere penge fra din konto.
Identitetstyveri
Din identitet er også truet, når du begår dig på nettet. Hjemmeadresse, efternavn, fotos og videoer på sociale medier kan blive stjålet og brugt af andre. Cyberhackere kan for eksempel stjæle dine personlige oplysninger og åbne kontoer eller kreditkort i dit navn. Derfor skal du tænke dig om, før du oplyser informationer på sociale medier. Lad være med at dele din adresse, dit efternavn eller andre følsomme informationer.
Trusler mod mobilsikkerhed
Cyberhackere kan også hente information fra din mobiltelefon, hvor dine private oplysninger bliver leaket på det sorte marked. De hacker sig ofte ind på de apps, som du bruger, hvor du opgiver private informationer. Derfor skal du altid undersøge pålideligheden af de apps, som du downloader. Du skal også være forsigtig med hvad for nogle e-mails, som du åbner. Hvis de ser mistænktsomme ud, og sendes fra en ukendt adresse, så slet dem med det samme.
Phishing angreb
Phishing betyder at oplysninger som adgangskoder eller personnumre stjæles. Du kan blive udsat for phishing, hvis du for eksempel modtager en e-mail, som udgiver sig for at være din bank, der beder dig om at dele personlige oplysninger. Derfor er det utrolig vigtig, at du nærstuderer alle de mails, som du modtager, især hvis de beder dig om at dele personlige oplysninger. Din bank vil for eksempel aldrig bede dig om at oplyse følsomme data i en mail.
Hvad kan man gøre?
Du kan beskytte dig selv mod cybertrusler ved for eksempel at bruge stærke adgangskoder til dine forskellige konti, som er svære at gætte. Brug tal samt store og små bogstaver.
Derudover skal du passe på med at åbne mistænksomme mails, og aldrig opgive opgive følsomme informationer på en mail.
Det er også altid en god ide, at have et godt antivirussoftwareprogram. Læs mere om cybertrusler her.