More

  Hvad er angst?

  Det er ikke alle, der ved, hvad angst er. Derfor er det heller ikke alle, der ved, om de er ramt af angst. Det er en naturlig reaktion, der findes hos alle mennesker. For nogle personer ender den dog med at tage over, og her kan det resultere i, at det ender med at begrænse dem i deres hverdag, da det udvikler sig til en sygdom.

  Føler du, at du oplever denne form for angst, er det muligt at blive behandlet for den. Du kan derfor lære at kontrollere det. Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det kræver, at du får professionel hjælp. Hvis du er i tvivl om det, kan du herunder læse mere om, hvordan det mærkes.

  Sådan føles angst

  Det er en fornemmelse, der imidlertid er ubehagelig. Der findes flere måder, hvorpå du kan mærke angsten i din krop. Det kan du blandt andet gøre via:

  • Anspændthed
  • Usikkerhed i arme og ben
  • Hjertebanken
  • Hurtig vejrtrækning
  • Fornemmelse af rysten
  • Sved i håndfladerne og tørhed i munden

  Angst er en helt naturlig reaktion

  Det er de færreste mennesker, der ikke kender til følelsen af angst. Der er dog forskel på, hvad der ligger til grund for, at man oplever den. Det kan bl.a. skyldes, at vi glæder os til noget eller er spændte på at noget skal ske. Det kan være alt fra en eksamen til en sportsbegivenhed.

  Det kan dog også være, at man skal møde en ny kæreste, som giver os sommerfugle i maven. Derfor er det også vigtigt, at det gøres klart, at det er helt normalt for os mennesker, at vi i flere forskellige situationer kan opleve en unik kropslig fornemmelse, som er det, der er kendt som angst.

  Andre gange er der dog også en god grund til at føle angst. Det kan fx være i tilfælde af, at vi oplever en helt konkret fare, når vi er på vej over vejen. Det kan dog også sagtens være, at man føler, at man er ved at blive overfaldet. I et sådant tilfælde skal der ikke være nogen tvivl om, at angst også er en helt naturlig ting.

  Det sætter kroppen i alarmberedskab

  Du skal ikke tro, at der er noget forkert ved at føle angst. Det er heller ikke et tegn på, at du er syg. Som der er givet udtryk for, er angst noget helt naturligt. Faktisk kan det være hensigtsmæssigt, da det sætter kroppen i en form for alarmberedskab, der gør, at vi enten er klar til at flygte, eller til at tage kampen op.

  Når du kan fornemme, at faren er ved at være overstået, så falder både krop og hjerte også hurtigt til ro igen. Det er dog ikke en helt normal form for angst, da det er en form for angst, som også kaldes for frygt. Det er det, da vi ved, hvad der udløser reaktionen, ligesom vi forventer, at den også forsvinder igen.

  Der findes dog også mange andre former for angst, hvilket du naturligvis skal være opmærksom på.

  Nyeste Artikler

  Cybertrusler som du skal beskytte dig imod

  Cyberkriminalitet omfatter ting som identitetstyveri, forhandlerhacking, stjælning af data og meget mere. Der er mange cybertrusler, som du skal beskytte dig selv imod, hvis...

  Hvad er målet med at knytte e-logistik til din firmas webshop?

  Som mindre eller større forretningsdrivende handler det om at blive set i mængden. For konkurrencen om kunderne på nettet kan være benhård. Også hvis...

  Sådan holder du den fedeste fest

  Noget af det, der for mange mennesker kan give masser af livskvalitet er at slå sig løs og holde en stor fest en gang...

  Harry Potter fakta

  Harry Potter har været en af de mest populære serier af litteratur og film, siden dens første udgivelse i 1997. Det er en global...

  Hvad mangler du af underholdning til din fest?

  Det er hyggeligt at holde en fest for ens venner, og danskerne er bestemt et folk, der kan lide at feste. Men nogle gange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her