More

  Hvad er antivirus

  I det moderne hjem har de fleste familier flere apparater der er tilkoblet nettet. Det kan f.eks. være telefoner, stationære og bærbare pc’er, TV, spillekonsoller, virtual assistants osv. Teknologien gør vores hverdag nemmere, men på andre områder gør det os mere sårbar.
  Antivirus er software, altså et program, der har til formål at beskytte dine enheder mod udefrakommende hacker-angreb, trojanske heste, spyware osv.
  Antivirus har i dag også mange andre funktioner der har til formål at beskytte familien. Det kan f.eks. være firewalls, blokering af usikre hjemmesider, kontrol af barnets færden på nettet osv.

  Typiske trusler og risici på internettet

  Nogle af de typiske trusler man taler om på nettet er Malware, Spyware og Phishing.
  Malware kan være en række programmer der installeres på f.eks. din pc eller din telefon for at ødelægge programmer, svække sikkerheden, eller opnå anden skade. Det vil typisk komme fra kriminelle der via Malware prøver at få fat i personlige eller finansielle oplysninger.
  Spyware bliver ofte installeret på din enhed, for at kunne holde øje med din færden på nettet, og evt. i håb om at kunne lure dine personlige passwords.

  Phishing er et mere direkte forsøg på at få dig til at afgive personlige oplysninger for at få adgang til dine penge, eller kontoer på nettet, du kan f.eks. opleve phishing i en mail, der ser ud som om den er fra din bank, hvor der er vedhæftet et link, du skal klikke på og afgive personlige oplysninger. Dette må du selvfølgelig aldrig gøre.

  Hvordan virker antivirus

  Antivirus er et program der kører skjult på din enhed.
  Her scanner programmet for potentielle kendte og ukendte trusler. Finder programmet noget, så vil du blive advaret.

  Det kan f.eks. være en mail der bliver blokeret, eller din adgang til en bestemt hjemmeside, eller filer du bliver frarådet at downloade osv.

  Hvor finder jeg et antivirus program

  Du kan finde mange forskellige antivirus programmer på nettet.
  Nogle har mange funktioner, og andre har få, så det er alt efter hvilket behov du har, og hvor mange funktioner du ønsker.
  Et af de mere kendte antivirusprogrammer er f.eks. Northguard, grundet deres meget brugervenlige løsninger og programmer.

  Via deres fjernskrivebord på NGIT.Dk kan man få hjælp til at løse specifikke computerproblemer og meget andet. Når man har købt programmet kan man altså bare logge ind på portalen NGIT.DK og så får man direkte forbindelse til en supporter.

  Nyeste Artikler

  Hvad gør man, når låsen driller?

  De fleste vil nok komme ud for det. Låsen driller derhjemme og man kan måske ikke læse døren op eller også er låsen gået...

  Hvad kræver det at tage et jagttegnskursus?

  Kræver det nogen særlige forudsætninger at tage et jagttegnskursus? Nej, eller: Du skal være mindst 16 år, og det er et no-go, at din...

  Hvad gør man hvis ens hund fryser?

  Mange hunderacer er fremavlede under vejrforhold, der er vidt forskellige fra de danske. Det betyder, at de helt kolde måneder i den danske vinter...

  Hvad er fordelene ved et spahotel?

  Alle fortjener lidt forkælelse og nydelse i deres hverdag. Går du og planlægger din næste ferie destination? Så overvej et ophold på en af de...

  5 ting, osteopati i København kan hjælpe dig med

  I forbindelse med fysiske problemer som skuldersmerter, akillessenebetændelse, diskusprolaps, piskesmæld eller hælspore er der heldigvis hjælp at hente, så du hurtigere kan vende smertefrit...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her