More

  Hvad er ATP?

  ATP er en forkortelse for Arbejdsmarkedets Tillægspension. Det er en lovpligtig tillægspension, som enhver dansk lønmodtager, der arbejder min. ni timer i ugen skal indbetale til sammen med deres arbejdsgiver. Du er forpligtet til at betale en tredjedel, mens din arbejdsgiver står de sidste to tredjedele.

  Men hvad er ATP egentlig?

  Stort set alle danskere indbetaler hver måned et mindre beløb til ATP. Det er en form for pensionsordning, der er lovpligtig. Det betyder, at hvis du har et job med mere end ni arbejdstimer om ugen, så er du tvunget til at betale ind til ATP. Derfor vil du også kunne se det på din lønseddel hver måned.

  Pr. 2017 er bidraget blevet fastsat til 284 kr., hvis du arbejder fuldtid. Ud af de 284 kr. skal du selv betale de 94,65 kr. Resten af beløbet skal din arbejdsplads betale. Arbejder du ikke på fuldtid, så bliver det beløb, som du skal betale ind til ATP blot reguleret lidt ned.

  Hvad det betyder er, at ATP giver lidt ekstra til din pension. Til trods for, at det ikke udgør en specielt stor del af din månedsløn, så kan det dog trods alt nå at blive til en lille pose penge, hvis du er på arbejde i mange år. Når du engang skal pension, kan du så nyde godt af de penge, som du har betalt ind til ATP.

  Hvis du er selvstændig, er det dog ikke et krav, at du indbetaler. Det er op til dig selv at vælge, om det er en ordning, som du har et ønske om at være med i. Det hænger sammen med, at du ikke bliver opfattet som en lønmodtager. Du står derimod anført som selvstændig.

  Hvornår udbetales ATP?

  Du kan ikke selv bestemme, hvornår du får din ATP udbetalt. Den får du først udbetalt, når du går på pension. Her er det dog vigtigt, at det gøres klat, at du ikke an få tilkendt den før tid, hvis du går på førtidspension, hvis du bliver meget syg eller hvis du rejser til udlandet, med henblik på at skulle bo der permanent.

  Det er ikke muligt for dig at få udbetalt din ATP før du når din pensionsalder. Man kan betragte det som en form for statslig garanti for, at du efter et langt arbejdsliv har en smule ekstra at gøre godt med. Du får stadig din normale folkepension ved siden af det beløb, som du har sparet op via dine indbetalinger til ATP.

  Cirka tre måneder før det er tid til at gå på pension, modtager du en meddelelse, hvor du kan se, hvor meget du ender med at få udbetalt. I den samme meddelelse kan du også se, hvornår du får beløbet udbetalt. Derfor vil du ikke være i tvivl om, hvad du får udbetalt, eller hvornår du får pengene udbetalt.

  Det er også ensbetydende med, at der ikke er nogen forskel på, hvornår folk får deres ATP udbetalt. Der bliver nemlig ikke gjort nogen undtagelser, som der også er givet udtryk for herover.

  Nyeste Artikler

  Hvad er call tracking?

  Hvis du har stiftet bekendtskab med Google Adwords før, så har du måske også været inde omkring call tracking. Googles call tracking er gratis, men...

  Hvad er vigtigt at have i sin dagligstue?

  Annonce Du ved, hvad der normalt findes i en stue: Sofa, sofabord, fjernsyn, måske en bogreol. Det er de mest almindelige møbler. Men det er ikke...

  Hvad er antivirus

  I det moderne hjem har de fleste familier flere apparater der er tilkoblet nettet. Det kan f.eks. være telefoner, stationære og bærbare pc’er, TV,...

  Hvad kan vi lave i familien?

  Er du løbet tør for idéer eller er det svært at finde en familieaktivitet som er sjov for hele familien? Det kan være utrolig...

  Hvad laver et content marketing bureau?

  Har du tænkt over, hvorfor dine ansatte prøver at overtale dig til at hyre et content marketing bureau? Eller har du selv overvejet, om...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her