More

  Hvad er bæredygtighed?

  Du er næppe i tvivl om, at bæredygtighed er noget, der snakkes rigtig meget om. Det er lige før, at der ikke går blot en enkelt dag, uden at man læser, hører eller tale om dette. Men hvad er bæredygtighed egentlig? Og hvad dækker dette begreb over?

  Bæredygtighed handler om, hvordan vi på bedst mulig vis kan passe på jorden, så den ikke tager skade. Hvad der menes med dette er, at bæredygtighed handler om at begrænse den skade, som jorden tager af, at vi lever her. Derfor skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det er et meget vigtigt begreb.

  Vi skal passe på jorden

  Som der også er givet udtryk for herover, er bæredygtighed noget, der ofte bliver brugt, når vi taler om, at vi skal passe på jorden. Derfor er det også et ord og et begreb, der dækker over, at vi skal kunne give jorden videre til næste generation i lige så god stand, som da vi overtog den.

  Hver dag er vi nødt til at træffe en lang række valg. Der er en stor del af dem, der har både stor betydning og konsekvenser for jorden. Det er konsekvenser, der ganske vist ikke kan ses i dag, men det er dog noget, der kan vise sig at have en stor betydning for jorden og dem, der bor på den langt ude i fremtiden.

  Derfor er bæredygtighed noget, der handler om de mange ting, som vi foretager os i vores hverdag. Det kan være, om vi køber man eller få ting, om vi sortere vores affald eller ej, og om vi cykler eller tager bilen, når vi skal på arbejde. Det handler om alle de små ting vi gør, som er med til at sætte et aftryk på jorden.

  Bæredygtighed handler om at stå sammen

  Hvis vi skal opnå en bedre bæredygtighed, er vi nødt til at stå sammen. Det er ikke nok, at der er en bunke personer, der gør noget ud af det. Det er heller ikke nok, at der kun er få lande, der står sammen om det. Det er nødvendigt, at alle mennesker på jorden står sammen om at opnå en mere bæredygtig livsstil.

  Der er blevet opstillet en række verdensmål, der er en fælles plan for, hvordan vi skal opnå en bæredygtig udvikling i verden. Officielt har de fået de følgende navn: ’Verdensmål for bæredygtig udvikling’. Det er en række mål, som skal udløse flere udfordringer, der er både komplekse og skal angribes fra flere vinkler.

  Disse mål er desuden baseret på en bred forståelse af bæredygtighed. De handler derfor om både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Alle på jorden, og deres måde at leve på, er en samlet del af jordens kredsløb. Derfor er der ikke nogen landegrænser, når der er tale om bæredygtighed.

  Bæredygtighed er derimod en global dagsorden. Det betyder, at det er en opgave, som alle lande i verden og alle mennesker på jorden er nødt til stå sammen om, hvis vi skal løse problemerne.

  Nyeste Artikler

  Hvad er antivirus

  I det moderne hjem har de fleste familier flere apparater der er tilkoblet nettet. Det kan f.eks. være telefoner, stationære og bærbare pc’er, TV,...

  Hvad kan vi lave i familien?

  Er du løbet tør for idéer eller er det svært at finde en familieaktivitet som er sjov for hele familien? Det kan være utrolig...

  Hvad laver et content marketing bureau?

  Har du tænkt over, hvorfor dine ansatte prøver at overtale dig til at hyre et content marketing bureau? Eller har du selv overvejet, om...

  Hvad for en køkkenlampe skal man vælge?

  Du kan nok ikke helt undgå at anskaffe dig en køkkenlampe til køkkenet. Men hvilken skal du vælge? Udvalget er stort og udover at...

  Hvad er en metaldetektor?

  Det er hobbyernes tid, og hvordan kan man bedre bruge den end ved at gå på skattejagt. Du tænker måske at skattejagt kun er...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her