More

  Hvad er CO2?

  Du kan næppe undgå at høre nogen tale om CO2 for tiden. Det er et emne, der ofte bringes op, når tales om klima og miljø. Derfor er det helt naturligt, at du gerne vil vide lidt mere om, hvad CO2 egentlig er. Hvis du gerne vil vide mere om det, er du kommet til den rette side, da du får det forklaret herunder.

  Hvad er CO2, så?

  Det er ikke alle, der er helt med på, hvad CO2 er. Er du en af dem, der ikke er helt sikker på det, er det måske fordi du kender det som kuldioxid. Om du kender det som det ene eller det andet, er det dog i begge tilfælde en luftart, der hverken kan ses eller lugtes.

  Derimod er det en luftart, der findes helt naturligt i atmosfæren. Faktisk er det også noget, der udledes af, at vi blot trækker vejret. Ikke nok med det, så er CO2 også nødvendigt for at få jordens økosystem til at fungere. Det skyldes, at både planter og træer har brug for CO2, hvis de skal gro, og når de gør det, laves det om til ilt.

  Hvad det betyder er, at hvis ikke der er nok CO2 i atmosfæren, ville det reelt set give os problemer med at få nok ilt. Derfor er det også vigtigt, at det gøres klart, at CO2 i sig selv ikke er dårligt. Det er der rigtig mange, der tror, men det er dog slet ikke tilfældet. Det betyder dog ikke, at det ikke kan blive et problem.

  På dette punkt minder CO2 en del om flere andre ting. Det kan nemlig godt vise sig at blive et problem for os mennesker, hvis der er for meget af det. Med andre ord, er det altså ikke skadeligt i de rette mængder. Det er kun i tilfælde af, at der er for meget CO2 i atmosfæren, at det begynder at blive problematisk.

  Hvad er C02-udledning?

  Som der også er givet udtryk for før, så er CO2 faktisk noget, der på helt naturligvis findes i atmosfæren. Det er endda noget, der udledes af, at vi mennesker blot trækker vejret. Dog kan CO2-udledning også ske på et hav af andre måder. Det kan fx ske ved forbrænding af fossile brændstoffer som kul, olie eller naturgas.

  Det er noget, man gør, for at lave strøm eller varme. I et sådant tilfælde kan CO2 begynde at vise sig at være et problem. Det skyldes, at vi i løbet af de seneste 200 – 300 år har afbrændt langt flere fossile brændstoffer, og det har ført til, at der i dag er markant mere CO2 i vores atmosfære.

  Der er op til flere grunde til dette, men det skyldes dog bl.a. energiforbruget i den industrielle produktion, da både de teknologiske og økonomiske fremskridt har taget fart. Det betyder bl.a., at produktionsmetoderne skiftede til at være metoder, der var mere afhængige af brugen af de fossile brændstoffer.

  En konsekvens af dette er, at koncentrationen af CO2 i atmosfæren er steget markant, hvilket er problematisk og kan føre store problemer med sig.

  Nyeste Artikler

  Hvad kræver det at tage et jagttegnskursus?

  Kræver det nogen særlige forudsætninger at tage et jagttegnskursus? Nej, eller: Du skal være mindst 16 år, og det er et no-go, at din...

  Hvad gør man hvis ens hund fryser?

  Mange hunderacer er fremavlede under vejrforhold, der er vidt forskellige fra de danske. Det betyder, at de helt kolde måneder i den danske vinter...

  Hvad er fordelene ved et spahotel?

  Alle fortjener lidt forkælelse og nydelse i deres hverdag. Går du og planlægger din næste ferie destination? Så overvej et ophold på en af de...

  5 ting, osteopati i København kan hjælpe dig med

  I forbindelse med fysiske problemer som skuldersmerter, akillessenebetændelse, diskusprolaps, piskesmæld eller hælspore er der heldigvis hjælp at hente, så du hurtigere kan vende smertefrit...

  Hvad koster cedertræ?

  Overvejer du at bruge cedertræ som materiale til dit næste projekt? Cedertræ er et smukt naturligt træmateriale, som er enormt populært til rigtig mange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her