More

  Hvad er CO2?

  Du kan næppe undgå at høre nogen tale om CO2 for tiden. Det er et emne, der ofte bringes op, når tales om klima og miljø. Derfor er det helt naturligt, at du gerne vil vide lidt mere om, hvad CO2 egentlig er. Hvis du gerne vil vide mere om det, er du kommet til den rette side, da du får det forklaret herunder.

  Hvad er CO2, så?

  Det er ikke alle, der er helt med på, hvad CO2 er. Er du en af dem, der ikke er helt sikker på det, er det måske fordi du kender det som kuldioxid. Om du kender det som det ene eller det andet, er det dog i begge tilfælde en luftart, der hverken kan ses eller lugtes.

  Derimod er det en luftart, der findes helt naturligt i atmosfæren. Faktisk er det også noget, der udledes af, at vi blot trækker vejret. Ikke nok med det, så er CO2 også nødvendigt for at få jordens økosystem til at fungere. Det skyldes, at både planter og træer har brug for CO2, hvis de skal gro, og når de gør det, laves det om til ilt.

  Hvad det betyder er, at hvis ikke der er nok CO2 i atmosfæren, ville det reelt set give os problemer med at få nok ilt. Derfor er det også vigtigt, at det gøres klart, at CO2 i sig selv ikke er dårligt. Det er der rigtig mange, der tror, men det er dog slet ikke tilfældet. Det betyder dog ikke, at det ikke kan blive et problem.

  På dette punkt minder CO2 en del om flere andre ting. Det kan nemlig godt vise sig at blive et problem for os mennesker, hvis der er for meget af det. Med andre ord, er det altså ikke skadeligt i de rette mængder. Det er kun i tilfælde af, at der er for meget CO2 i atmosfæren, at det begynder at blive problematisk.

  Hvad er C02-udledning?

  Som der også er givet udtryk for før, så er CO2 faktisk noget, der på helt naturligvis findes i atmosfæren. Det er endda noget, der udledes af, at vi mennesker blot trækker vejret. Dog kan CO2-udledning også ske på et hav af andre måder. Det kan fx ske ved forbrænding af fossile brændstoffer som kul, olie eller naturgas.

  Det er noget, man gør, for at lave strøm eller varme. I et sådant tilfælde kan CO2 begynde at vise sig at være et problem. Det skyldes, at vi i løbet af de seneste 200 – 300 år har afbrændt langt flere fossile brændstoffer, og det har ført til, at der i dag er markant mere CO2 i vores atmosfære.

  Der er op til flere grunde til dette, men det skyldes dog bl.a. energiforbruget i den industrielle produktion, da både de teknologiske og økonomiske fremskridt har taget fart. Det betyder bl.a., at produktionsmetoderne skiftede til at være metoder, der var mere afhængige af brugen af de fossile brændstoffer.

  En konsekvens af dette er, at koncentrationen af CO2 i atmosfæren er steget markant, hvilket er problematisk og kan føre store problemer med sig.

  Nyeste Artikler

  Cybertrusler som du skal beskytte dig imod

  Cyberkriminalitet omfatter ting som identitetstyveri, forhandlerhacking, stjælning af data og meget mere. Der er mange cybertrusler, som du skal beskytte dig selv imod, hvis...

  Hvad er målet med at knytte e-logistik til din firmas webshop?

  Som mindre eller større forretningsdrivende handler det om at blive set i mængden. For konkurrencen om kunderne på nettet kan være benhård. Også hvis...

  Sådan holder du den fedeste fest

  Noget af det, der for mange mennesker kan give masser af livskvalitet er at slå sig løs og holde en stor fest en gang...

  Harry Potter fakta

  Harry Potter har været en af de mest populære serier af litteratur og film, siden dens første udgivelse i 1997. Det er en global...

  Hvad mangler du af underholdning til din fest?

  Det er hyggeligt at holde en fest for ens venner, og danskerne er bestemt et folk, der kan lide at feste. Men nogle gange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her