More

  Hvad er ejerudgift?

  Er du på jagt efter en ny bolig? I så fald er du med garanti stødt på begrebet ejerudgift pr. måned, når du ser på de mange salgsopstillinger fra ejendomsmæglerne. Det er dog ikke alle, der ved, hvad det egentlig dækker over. Hvis du er en af dem, der ikke ved, hvad det dækker over, kan du blive klogere på det herunder.

  Hvad dækker ejerudgifterne over?

  Hvis du er på jagt efter en ny bolig, vil du igen og igen støde på begrebet ejerudgift. Det er nemlig at finde på enhver af de mange salgsopstillinger, som ejendomsmæglerne laver. Det er dog et begreb, der ikke har været brugt i specielt mange år, da det først blev indført i 2015, da ejendomsmæglerloven blev ændret.

  I denne forbindelse blev det nemlig gjort til et lovkrav, at ejendomsmægleren har pligt til at oplyse de samlede månedlige udgifter for alle de boliger, som han eller hun har til salg. Siden dengang har du derfor kunne finde ejerudgift pr. måned på hver eneste bolig, der er sat til salg hos en dansk ejendomsmægler.

  Ejerudgift indeholder ikke låneudgifter mv.

  Det er ikke meget værd at kigge på den samlede ejerudgift pr. måned, hvis du ikke ved, hvad dette begreb dækker over. Det indeholder alle de udgifter, som den nye ejer af boligen skal betale hver måned. Det er dog vigtigt, at det ikke inkluderer afdrag på boliglån, renter og deslige.

  Udgifterne til dit boliglån og renter er ikke taget med i ejerudgiften. Det er ikke uden grund, at det ikke gøres. Det handler derimod om, at der i forbindelse med lovændringen blev vedtaget, at ejerudgifterne ikke må have beregninger på, hvad det vil koste, hvis du skal låne penge til at købe den respektive bolig.

  Derfor er det altså op til dig selv, som potentiel køber at lægge ejerudgifter sammen med de øvrige udgifter, der er forbundet med at købe og drive din bolig. Det er nemlig den eneste måde, hvorpå det er muligt for dig at finde frem til den samlede månedlige boligydelse.

  Dog er det værd at nævne, at du kan tage udgangspunkt i tallene brutto/netto, der også fremgår af langt de fleste salgsopstillinger. Her får du nemlig vist to tal, der er udregnet på baggrund af en standardfinansiering af den valgte bolig. Brutto er udgiften før skat, mens netto er udgiften efter skat.

  Hvad indeholder ejerudgiften?

  Hvis du ikke ved, hvad der er en del af ejerudgiften, så er den selvfølgelig ikke specielt meget værd for dig. Heldigvis er der lavet en officiel liste over, hvad den dækker over. Indeholdt i ejerudgiften er der nemlig det følgende:

  • Ejendomsværdiskat
  • Grundskyld
  • Udgifter til ejerforsikring
  • Udgifter til ejerforening
  • Diverse udgifter som ejer er tvunget til at afholde. Det kan fx være renovation, rottebekæmpelse og skorstensfejning
  • Ydelser på gæld, som køber overtager uden for købesum

  Har du længe overvejet, hvad ejerudgiften reelt set dækker over? I så fald er du kommet til det rette sted. Det er nemlig netop, hvad du kan se på vores oversigt herover.

  Nyeste Artikler

  Hvad er call tracking?

  Hvis du har stiftet bekendtskab med Google Adwords før, så har du måske også været inde omkring call tracking. Googles call tracking er gratis, men...

  Hvad er vigtigt at have i sin dagligstue?

  Annonce Du ved, hvad der normalt findes i en stue: Sofa, sofabord, fjernsyn, måske en bogreol. Det er de mest almindelige møbler. Men det er ikke...

  Hvad er antivirus

  I det moderne hjem har de fleste familier flere apparater der er tilkoblet nettet. Det kan f.eks. være telefoner, stationære og bærbare pc’er, TV,...

  Hvad kan vi lave i familien?

  Er du løbet tør for idéer eller er det svært at finde en familieaktivitet som er sjov for hele familien? Det kan være utrolig...

  Hvad laver et content marketing bureau?

  Har du tænkt over, hvorfor dine ansatte prøver at overtale dig til at hyre et content marketing bureau? Eller har du selv overvejet, om...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her