More

  Hvad er EU?

  EU er en forkortelse for Den Europæiske Union. Det er et omfattende politisk og økonomisk samarbejde, som en lang række europæiske lande er en del af. Det strækker sig faktisk over hele tre tidszoner, mens der i de lande, der deltager bor mere end 500 millioner mennesker, ligesom der er hele 24 officielle sprog.

  Hvad er EU’s værdier?

  For at forstå, hvad EU er, skal man selvfølgelig vide, hvad deres værdier er. Det er dog ikke specielt svært at finde ud af, hvad deres værdier er. Alle deres værdier står nemlig nedskrevet i artikel to i Traktaten om Den Europæiske Union (den kaldes også for Lissabon-traktaten).

  Her kan du læse, at det er en union, der bygger på værdierne respekt for menneskelige værdighed, frihed, demokrati, ligestilling, retsstaten og respekt for menneskerettighederne. Dette dækker selvfølgelig også over rettigheder for personer, der tilhører et mindretal.

  Derfor er det naturligvis også de lande, der er medlem af EU’s fælles værdigrundlag i et samfund, der præges af pluralisme, ikke-forskelsbehandling, tolerance, retfærdighed, solidaritet samt ligestilling mellem kvinder og mænd.

  Økonomisk samarbejde og samhandel i EU

  En af de vigtigste dele ved EU er, at de har en form for indre marked. Idéen med at lave et sådant marked var i sin tid, at man ville skabe fred gennem økonomisk vækst og handel.

  Der var en række kloge hoveder, der efter de mange og store ødelæggelser efter 2. Verdenskrig tænkte, at de lande, der handler med hinanden, vil blive afhængige af hinanden. Derfor vil de også gør meget for at undgå at komme i konflikt med hinanden, så man dermed kan undgå, at der opstår en ny krig.

  Det var på baggrund af dette, at man valgte at lave det Europæiske Økonomiske Fællesskab i 1958. Dengang var det dog kun seks lande, der var med i det nystartede fællesskab (Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland, Italien og Luxembourg).

  I dag er alle EU’s medlemmer en del af et stort fælles marked. Det er dette marked, der kaldes for ’Det indre marked’.

  Det handler også om politisk stabilitet

  Efter 2. Verdenskrig gik det op for flere af de mange politikere i Europa, at det er vigtigt at man har en form for forsyningssikkerhed. Det betyder, at man er i stand til at producere nok fødevarer til sit land og befolkning, som man dermed kan undgå, at der ender med at opstå sult og ustabilitet blandt folkene i landet.

  Hvad det betyder er, at man ikke vil risikere, at man skulle stå i den situation, at man pludselig var blevet afhængige af, at man kunne importere fødevarer i Europa. Derfor lavede man landbrugspolitikken, der var med til at sikre økonomisk tilskud til alle europæiske landmænd.

  Det er et eksempel på det politiske samarbejde i EU. I dag har det dog udviklet til at være et samarbejde på flere vigtige område. Der samarbejdes bl.a. mht. klimaudfordringer, beskyttelse af menneskerettigheder, flygtninge- og indvandrerproblematikker, samt nogle udenrigs- og sikkerhedspolitiske udfordringer.

  Fokus er at samarbejde, hjælpe hinanden og finde fælles løsninger i EU, der kan komme de forskellige lande, der er medlem af EU til gode.

  Nyeste Artikler

  Hvad kræver det at tage et jagttegnskursus?

  Kræver det nogen særlige forudsætninger at tage et jagttegnskursus? Nej, eller: Du skal være mindst 16 år, og det er et no-go, at din...

  Hvad gør man hvis ens hund fryser?

  Mange hunderacer er fremavlede under vejrforhold, der er vidt forskellige fra de danske. Det betyder, at de helt kolde måneder i den danske vinter...

  Hvad er fordelene ved et spahotel?

  Alle fortjener lidt forkælelse og nydelse i deres hverdag. Går du og planlægger din næste ferie destination? Så overvej et ophold på en af de...

  5 ting, osteopati i København kan hjælpe dig med

  I forbindelse med fysiske problemer som skuldersmerter, akillessenebetændelse, diskusprolaps, piskesmæld eller hælspore er der heldigvis hjælp at hente, så du hurtigere kan vende smertefrit...

  Hvad koster cedertræ?

  Overvejer du at bruge cedertræ som materiale til dit næste projekt? Cedertræ er et smukt naturligt træmateriale, som er enormt populært til rigtig mange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her