More

  Hvad er kulhydrater?

  De fleste kulhydrater er at finde i vegetabilske fødevarer. Det inkluderer bl.a. brød, korn, grøntsager og frugt. Det er en afgørende kilde til energi for din krop, hvorfor kulhydrater også bør være en naturlig del af en sund og varieret kost.

  Det skal selvfølgelig nævnes, at der findes flere forskellige typer kulhydrater. Disse kan inddeles i hhv. stivelse, sukkerarter (fx ren sukker og frugtsukker) og kostfibre. Hvis du gerne vil være klogere på, hvad kulhydraterne er og gør for din krop, skal du blot læse med herunder.

  Hvad er kulhydrater?

  Kulhydrater er et energigivende næringsstof, der kan findes i forskellige former for mad. Det betyder, at du får energi til din krop, hvis du spiser kulhydrater. Det er selvfølgelig ikke den eneste måde, hvorpå din krop kan få energi.

  For det meste er kulhydrater at finde i vegetabilske fødevarer, som der også er givet udtryk for før. Det kan derfor findes i mange forskellige fødevarer, da det dækker over både kornprodukter, grøntsager og frugter. Desuden er der også et lille indhold af kulhydrat i mælk og mælkeprodukter.

  Hvorfor skal kroppen bruge kulhydrater?

  Din krop kan få energi på flere måder. En af de måder, som din krop kan få energi på, er fra de energigivende næringsstoffer, der er at finde i mad. Her er der tale om næringsstofferne fedt, kulhydrater og protein. Det er forskelligt fra hver af disse næringsstoffer, hvilke fødevarer, de kan optages fra.

  Når disse stoffer bliver omsat i din krop, minder det kemisk set om forbrænding af benzin i en benzinmotor. Derved bliver der altså dannet energi til det arbejde, der udføres i kroppens celler. Det inkluderer alt lige fra muskler til din hjerne.

  Det skal selvfølgelig nævnes, at der findes forskellige typer kulhydrater. Der findes nemlig både fordøjelige kulhydrater (stivelse og sukkerarter) samt ufordøjelige kulhydrater (kostfibre) i maden. De fordøjelige af dem vil blive optaget i maven og tyndtarmen, hvorefter de vil blive transporteret som blodsukker rundt i blodet.

  Det er især musklerne, der har brug for reguleringen af blodsukkeret. Derfor er det også de organer, det har den største betydning for. Det skyldes især, at musklerne primært gøre brug af kulhydrat som energikilde. Dertil er det også muligt at oplagre en smule kulhydrat i musklerne som en form for depot.

  Er kulhydrater sunde?

  Kulhydrater er en del af en hver sund og varieret kost. De tilfører nemlig din krop energi til det arbejde, som den skal udføre. Af denne grund anbefales det også, at mellem 45 og 60 % af energien i din mad kommer fra kulhydrater.

  Mad og drikke, der har et naturligt højt indhold af kulhydrater, har desuden ofte også et højt indhold af både vitaminer og mineraler. Det er gældende for blandt andet kornprodukter, mejeriprodukter, grøntsager, frugter og kartofler, der alle kan bryste sig af at have et højt indhold af kulhydrater.

  Det er vigtigt, at du er klar over, at der er forskel på kulhydraterne. Vi har brug for dem alle, men det er dog ikke dem alle, der er sunde at få i et stort omfang.

  Nyeste Artikler

  Hvad er call tracking?

  Hvis du har stiftet bekendtskab med Google Adwords før, så har du måske også været inde omkring call tracking. Googles call tracking er gratis, men...

  Hvad er vigtigt at have i sin dagligstue?

  Annonce Du ved, hvad der normalt findes i en stue: Sofa, sofabord, fjernsyn, måske en bogreol. Det er de mest almindelige møbler. Men det er ikke...

  Hvad er antivirus

  I det moderne hjem har de fleste familier flere apparater der er tilkoblet nettet. Det kan f.eks. være telefoner, stationære og bærbare pc’er, TV,...

  Hvad kan vi lave i familien?

  Er du løbet tør for idéer eller er det svært at finde en familieaktivitet som er sjov for hele familien? Det kan være utrolig...

  Hvad laver et content marketing bureau?

  Har du tænkt over, hvorfor dine ansatte prøver at overtale dig til at hyre et content marketing bureau? Eller har du selv overvejet, om...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her