More

  Hvad er kultur?

  Kultur er noget, vi ofte taler om. Det er dog også noget, der tales om i et hav af sammenhænge. Det kan være i forbindelse med snak om forskellige kulturer, kulturelle begivenheder eller kulturoplevelser. Men hvad er kultur egentlig? Hvad er det vi taler om, når vi taler om kultur?

  Kultur dækker over mange ting

  Som der også er givet udtryk for herover, er kultur et ord, der dækker over mange forskellige ting. Det bruges blandt andet til at beskrive kunst, hvilket kan være både litteratur, dans, musik og teater. Det er dog også et ord, der bruges til at beskrive en bestemt måde at leve på. Man kan nærmest kalde det en fælles livsform.

  Hvad det betyder er, at mennesker, der har den samme kultur, også typisk vil have tæt på det samme syn på omverdenen. Desuden stræber de også efter de samme ting og har noget nær de samme holdninger. Det er dog ikke ensbetydende med, at man i et kulturelt fællesskab ikke vil opleve, at der er forskel på folk.

  Inden for en kultur kan der nemlig sagtens eksistere en eller flere subkulturer og modkulturer. Kulturen er noget, der påvirker den måde, vi handler på, ligesom det også definerer de normer, vi lever efter. Fx opfører vi os på en bestemt måde, når vi kører ud, går klædt på en bestemt måde og hilse på en bestemt måde.

  Kulturen er noget, der påvirker den måde, vi handler på, ligesom det også definerer de normer, vi lever efter. Fx opfører vi os på en bestemt måde, når vi kører ud, går klædt på en bestemt måde og hilse på en bestemt måde.

  Det er ikke let at beskrive egen kultur

  Det er ikke sikkert, at du har stået over for det, men hvis du har, så ved du sikkert også godt, at det ikke er helt så let at beskrive sin egen kultur. Det er der flere grunde til, men det er dog især som følge af den måde, vi opfører os på i hverdagen, er meget ubevidst.

  Det er de færreste, der stopper op og tænker over, hvorfor vi egentlig gør, som vi gør. Det er dog også vigtigt, at det gøres klart, at der ikke er nogle bestemt regler, der er skrevet ned, når det kommer til kultur. Du kan derfor ikke lære kultur, som du kan lære tysk grammatik i skolen.

  Derfor er der heller ikke en facitliste, man blot kan tage et kig på, hvis har lyst til at lære mere om en anden kultur. Det medfører, at det kan være svært at lære mere om de mange kulturer, der er at finde i verden. Det betyder ligeledes, at der nogle gange kan opstå problemer på tværs af de forskellige kulturer.

  I og med, at det er et ord, der dækker over rigtig mange ting, er det svært at give et konkret svar på, hvad det er. Det bruges om alt fra kulturelle begivenheder til kunst samt hele måder at leve på.  

  Nyeste Artikler

  Hvad kræver det at tage et jagttegnskursus?

  Kræver det nogen særlige forudsætninger at tage et jagttegnskursus? Nej, eller: Du skal være mindst 16 år, og det er et no-go, at din...

  Hvad gør man hvis ens hund fryser?

  Mange hunderacer er fremavlede under vejrforhold, der er vidt forskellige fra de danske. Det betyder, at de helt kolde måneder i den danske vinter...

  Hvad er fordelene ved et spahotel?

  Alle fortjener lidt forkælelse og nydelse i deres hverdag. Går du og planlægger din næste ferie destination? Så overvej et ophold på en af de...

  5 ting, osteopati i København kan hjælpe dig med

  I forbindelse med fysiske problemer som skuldersmerter, akillessenebetændelse, diskusprolaps, piskesmæld eller hælspore er der heldigvis hjælp at hente, så du hurtigere kan vende smertefrit...

  Hvad koster cedertræ?

  Overvejer du at bruge cedertræ som materiale til dit næste projekt? Cedertræ er et smukt naturligt træmateriale, som er enormt populært til rigtig mange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her