More

  Hvad er min IP-adresse?

  Der kan være flere årsager til, at du gerne vil vide, hvad din IP-adresse er. Uanset hvad, er det dog noget, du kan blive klogere på her.

  Hvordan finder jeg ud af, hvad min IP-adresse er?

  Vil du gerne vide, hvad din IP-adresse er? I så fald kan du faktisk blot slå den op på nettet. Der findes et væld af værktøjer, der kan hjælpe dig i denne forbindelse. Lige så snart du tilgår et sådant værktøj, får du vist din IP-adresse samt de informationer, der er blevet hentet på baggrund af din IP-adresse.

  Derfor er det heller ikke svært at finde ud af, hvad din IP-adresse er. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du skal bruge den til noget. Det kan også være, at du blot er nysgerrig på, hvad den er. Under alle omstændigheder er det dog ganske simpelt at finde frem til, hvad din nuværende enheds IP-adresse er.

  Hvad er en IP-adresse?

  IP er en forkortelse for Internet Protocol. Det betyder, at en IP-adresse er en Internet Protocol-adresse. Det er et unikt nummer, der er tildelt alle enheder (kan fx være en telefon, en PC eller en tablet), når de forbindes til internettet. Det er ikke muligt at tilgå nettet, hvis du ikke har en gyldig IP-adresse.

  Hvad er IPv4 vs. IPv6-adresser?

  I dag er der to version af Internet Protocol, der er i brug. Her er der tale om hhv. IP Version (kaldes for IPv4) og IP Version (kaldes for IPv6). I begge tilfælde har de to primære funktioner. Det er selvfølgelig identificering og placeringsadressering. Men hvad er det helt præcist så, der er forskellen mellem IPv4 og IPv6?

  Den primære forskel mellem de to versioner af IP er antallet af tilgængelige IP-adresser. IPv4 har kun adgang til ca. 4 milliarder adresser, da der kun bruges 32 bits. I 1995 blev IPv6 introduceret. Det blev gjort for at sikre, at vi ikke ville løbe tør lige foreløbigt. IPv6 bruger nemlig 128 bits, hvilket giver 3,4 x 1038 mulige adresser.

  Du kan ikke gå på nettet uden en offentlig IP-adresse

  Hvis du vil bruge internettet skal den forbundne enhed have en offentlig IP-adresse. Det er nemlig denne adresse, der lader to enheder (en sender og en modtager af internetkommunikationen) finde og udveksle informationer med hinanden. Derfor er det også et krav, at du har en IP-adresse, for at kunne gå på nettet.

  Faktisk er det noget, der på mange punkter fungerer på lige fod med adressesystemer, som du kender det fra den virkelig verden. Har du fx valgt at abonnere på et blad, skal bladudgiveren (senderen) have din adresse, da de ellers ikke kan sende dit blad til dig (modtager).

  Hvis senderen ikke har din adresse, ved de ikke, hvor dit blad skal sendes hen. Det samme er gældende, når det kommer til internettet. Hvis du ikke har en offentlig og unik IP-adresse, er det ikke muligt for to enheder at finde og udveksle information med hinanden. Derfor kan du ganske enkelt ikke undvære en IP-adresse.

  Nyeste Artikler

  Cybertrusler som du skal beskytte dig imod

  Cyberkriminalitet omfatter ting som identitetstyveri, forhandlerhacking, stjælning af data og meget mere. Der er mange cybertrusler, som du skal beskytte dig selv imod, hvis...

  Hvad er målet med at knytte e-logistik til din firmas webshop?

  Som mindre eller større forretningsdrivende handler det om at blive set i mængden. For konkurrencen om kunderne på nettet kan være benhård. Også hvis...

  Sådan holder du den fedeste fest

  Noget af det, der for mange mennesker kan give masser af livskvalitet er at slå sig løs og holde en stor fest en gang...

  Harry Potter fakta

  Harry Potter har været en af de mest populære serier af litteratur og film, siden dens første udgivelse i 1997. Det er en global...

  Hvad mangler du af underholdning til din fest?

  Det er hyggeligt at holde en fest for ens venner, og danskerne er bestemt et folk, der kan lide at feste. Men nogle gange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her