More

  Hvad er stress?

  Stress er noget, der ofte opstår, hvis du står over for større udfordringer i dit liv. Det kan både være i privat- og arbejdslivet. Der er dog forskel på stress, da det både kan være kort- og langvarigt. Kortvarig stress er ikke noget, der er skadeligt, men langvarig stress over en længere periode kan ende med at gøre dig alvorligt syg.

  Kortvarig stress

  Det er vigtigt, at det er gjort klart, at alle mennesker kan komme i situationer, der giver kortvarig stress. Det er en type stress, der medfører en række fysiske, psykiske og adfærdsmæssige reaktioner. I de fleste tilfælde medfører det, at du får skærpet opmærksomheden og bliver i stand til at yde dit bedste.

  Dette kan opstå i forbindelse med situationer, hvor der er krævet en ekstraordinær indsats af dig. Det kan fx være i forbindelse nedenstående:

  • Eksaminer
  • Konflikter
  • Deadlines på arbejdet

  Når du har fået overstået den eller de udfordringer, du har stået over for, er det vigtigt, at du giver din krop. Den skal nemlig have lov til at komme sig og genopbygge sine ressourcer. Gør du ikke det, så kan det ske, at din tilstand varer ved, hvilket kan ende med at udvikle sig til langvarig stress.

  Langvarig stress

  Som der tidligere er givet udtryk for, er langvarig stress noget, man skal være meget opmærksom. Det kan nemlig vise sig at være meget skadeligt. Det er noget, der opstår, når der er ubalance mellem de udfordringer, du står overfor, og dine muligheder for at håndtere dem på optimal vis.

  Derfor kan der naturligvis også være flere årsager til langvarig stress. Det kan eksempelvis være en eller flere af de ting, der er nævnt herunder:

  • Alvorlige begivenheder i dit liv
  • Manglende fritid og hvile
  • Belastninger på arbejdet og/eller i dit privatliv

  Langvarig stress er noget, der ofte er forårsaget af, at man er belastet på flere livsområder på samme tid. Det er derfor sjældent nok, at man fx har travlt på arbejdet, om end det sagtens kan være en årsag til, at man bliver ramt af langvarig stress.

  Risiko ved langvarig stress

  Det er vigtigt, at du er klar over, at der kan ske stor skade på din krop, hvis du bliver ramt af langvarig stress. Derfor er det også en meget uhensigtsmæssig tilstand. Det er nemlig en tilstand, der øger risikoen for, at du udvikler eller får forværret en sygdom. Det er bl.a. noget, der øger risikoen for følgende:

  • Depression
  • Hjerte-kar-sygdomme
  • Forværring af kroniske lidelser, fx overfølsomhedssygdomme og type 2-sukkersyge
  • Ulykker

  Det er naturligvis også noget, der vidner om, at stress er noget, man skal tage meget seriøst. Desværre er der rigtig mange danskere, der ikke tager stress seriøst, fordi de tror, at det er noget, der bare går over igen. Hvis du er en af dem, der hidtil har set på stress som værende noget harmløst, er du nødt til at ændre dit syn.

  Hvert år er der mange danskere, der bliver ramt af langvarigt stress – for nogen resulterer det i, at de aldrig bliver den samme person igen.

  Nyeste Artikler

  Hvad kan jeg give en 4-årig i gave?

  Annonce Det er ikke nødvendigvis let at finde den rette gave. Og dét uanset om gavemodtageren er barn eller voksen. Leder du efter en gave...

  Hvad betyder det at købe på afbetaling?

  Annonce { "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": } Alle kender følelsen af virkelig at have brug for...

  Hvad for en ovn bør man købe?

  Har du brug for at købe en ny indbygningsovn eller lignende til boligen? I så fald er det på nettet, at du skal lede...

  Hvad er call tracking?

  { "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": } Hvis du har stiftet bekendtskab med Google Adwords før,...

  Hvad er vigtigt at have i sin dagligstue?

  Annonce { "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": } Du ved, hvad der normalt findes i en stue:...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her