More

  Hvad er VPN?

  Det er blevet meget populært at benytte en VPN. Der er flere årsager til dette, da der er mange fordele ved brugen af en VPN. For det første kan du kryptere din trafik, hvilket medfører, at du i højere grad kan beskytte dine personlige oplysninger på nettet.

  Det er nyttigt for mange, da flere og flere bliver mere bevidste om privatlivets fred, herunder også privatlivets fred på internettet. Det skyldes blandt andet de mange eksterne trusler.

  Hvad er en VPN-tjeneste?

  VPN er (på dansk) en forkortelse for virtuelt privat netværk. Derfor er en VPN-forbindelse faktisk bare en dataforbindelse, der er sikret med kryptering. Selve krypteringen finder sted mellem din enhed og den valgte VPN-server, som du derfor også har tilknyttet din enhed til.

  Efter at have oprettet en forbindelse til en VPN-server, vil al trafik fra din enhed derfor gå gennem den valgte eksterne server. Det betyder, at du har et virtuelt privat netværk, hvor al din trafik først får igennem, inden den når ud på internettet. Dette er naturligvis noget, der fører en lang række fordele med sig.

  I og med, at din trafik nu går gennem en ekstern server, kan du nyde godt af en række fordele. Da trafikken gør dette, er der nemlig en række konsekvenser som følge heraf, hvilket også er det, der giver anledning til en række forskellige ting, som du kan bruge en VPN til.

  Hvorfor bruge en VPN?

  En VPN har ikke alle dage været brugt til det samme. Til en start blev de faktisk blot brugt til at gøre det muligt for en fjernenhed at oprette forbindelse til et lokalt netværk. Det bliver det stadig brugt til i dag, men det er dog bestemt ikke begrænset til denne brug. Det bruges nemlig også i et hav af andre henseender.

  De lokale netværk, der er nævnt herunder, er ofte en del af et større PC-netværk. Det kan fx være, at du har tilsluttet dig danske AU’s VPN. Har du gjort det, så vil du adgang til en række afhandlinger og publikationer, it-tjenester og lignende. Det er dog sjældent det, der får en privatperson til at investere i en VPN.

  Hvis du som privatperson selv er på jagt efter en VPN, er der også en god chance for, at du kan skrive under på, at det ikke er det, der har fået dig til at gå på jagt. I og med, at du via en VPN kan sende al din trafik via en ekstern server, så kan du nemlig nyde godt af en lang række fordele, som du ikke vil kunne uden en VPN.

  Det er noget, der hænger tæt sammen med, at du ved at sende al din trafik via en ekstern server, både vil kunne skjule og ændre din IP-adresse. Hvis du vil skjule din IP-adresse, er det derfor muligt. Du kan dog også bruge en VPN til at få en side til at tro, at du sidder i et andet land, hvis du fx gerne vil se dansk TV i udlandet.

  Nyeste Artikler

  Hvad er call tracking?

  Hvis du har stiftet bekendtskab med Google Adwords før, så har du måske også været inde omkring call tracking. Googles call tracking er gratis, men...

  Hvad er vigtigt at have i sin dagligstue?

  Annonce Du ved, hvad der normalt findes i en stue: Sofa, sofabord, fjernsyn, måske en bogreol. Det er de mest almindelige møbler. Men det er ikke...

  Hvad er antivirus

  I det moderne hjem har de fleste familier flere apparater der er tilkoblet nettet. Det kan f.eks. være telefoner, stationære og bærbare pc’er, TV,...

  Hvad kan vi lave i familien?

  Er du løbet tør for idéer eller er det svært at finde en familieaktivitet som er sjov for hele familien? Det kan være utrolig...

  Hvad laver et content marketing bureau?

  Har du tænkt over, hvorfor dine ansatte prøver at overtale dig til at hyre et content marketing bureau? Eller har du selv overvejet, om...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her