More

  Hvad kan jeg blive?

  Du kan blive rigtig mange ting. Faktisk kan du blive lige hvad du vil. Ofte er de også de mange muligheder, der forvirrer unge, der skal finde ud af, hvilken vej de skal gå i livet. Du bør dog ikke være i tvivl om, at du har mange muligheder, når det kommer til både uddannelse, job, praktik, elevstilling m.m.

  Hvis du ønsker at søge ind på en universitetsuddannelse e.l., forudsætter dette naturligvis, at du lever op til adgangskriterierne. Der er stor forskel på, hvad der er krævet, for at få en plads på de forskellige uddannelser. Vil du gerne ind på en af de eftertragtede uddannelser, kræver det ofte et højt snit fra gymnasiet.

  Ved du, at du gerne vil læse videre, er det vigtigt, at du arbejder hårdt og fokuseret mod at få gode karakterer i gymnasiet. Det er nemlig dem, der er afgørende for, om du kan komme ind på den uddannelse, du ønsker. Det er dog slet ikke sikkert, at du gerne vil læse på universitet – andre vil bare gerne direkte ud i arbejde.

  Brug UG til at søge inspiration

  Hvis du føler, at du er helt på bar bund, når det kommer til, hvad din fremtid skal byde på, er det oplagt, at du bruger lidt tid på at søge inspiration. Det kan du gøre flere steder, men det bedste sted er dog på UG.dk. UG er en forkortelse for UddannelsesGuiden, som drives af Børne- og undervisningsministeriet.

  Det er en side, hvor du kan få et overblik over de mange uddannelser og jobs, som du kan vælge mellem her i landet. De har også værktøjer, hvor du kan udfylde, hvad du har af interesser, personlighedstræk m.m., hvorefter der vil blive vist en række eksempler på jobs og uddannelse, der er noget for dig.

  Dette er en god måde at få en bedre forståelse for, hvad du har af muligheder. Det kan derfor også give dig lidt inspiration. Det betyder dog ikke, at du skal føle dig forpligtet til at følge de forslag, som vises på UG, hvis du beslutter at bruge deres test til at få vist nogle eksempler.

  Du skal følge din passion

  Det er en stor ting at skulle vælge job eller uddannelse. Det er nemlig en stor del af din fremtid. Derfor er det også vigtigt, at du vælger med hjertet. Dit fokus skal være at finde et job eller en uddannelse, der har din interesse, fordi det er inden for et område, som du har en stor passion for.

  Det er dog ikke alle, der er i den heldige situation, at de ved, hvad de er passionerede omkring. Her kan det være en god idé at kigge på dine fritidsinteresser. Er du fx helt vild med at spille computerspil? Måske skal du tage en uddannelse, så du i fremtiden kan udvikle dine egne computerspil.

  Ovenstående er den helt rette tankegang at have, da det giver bedre chancer for, at du finder et job eller en uddannelse, som du vil nyde at have som en del af din hverdag.

  Nyeste Artikler

  Cybertrusler som du skal beskytte dig imod

  Cyberkriminalitet omfatter ting som identitetstyveri, forhandlerhacking, stjælning af data og meget mere. Der er mange cybertrusler, som du skal beskytte dig selv imod, hvis...

  Hvad er målet med at knytte e-logistik til din firmas webshop?

  Som mindre eller større forretningsdrivende handler det om at blive set i mængden. For konkurrencen om kunderne på nettet kan være benhård. Også hvis...

  Sådan holder du den fedeste fest

  Noget af det, der for mange mennesker kan give masser af livskvalitet er at slå sig løs og holde en stor fest en gang...

  Harry Potter fakta

  Harry Potter har været en af de mest populære serier af litteratur og film, siden dens første udgivelse i 1997. Det er en global...

  Hvad mangler du af underholdning til din fest?

  Det er hyggeligt at holde en fest for ens venner, og danskerne er bestemt et folk, der kan lide at feste. Men nogle gange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her