More

  Hvad kan jeg købe hus for?

  Vil du gerne vide mere om, hvor meget du kan købe hus for? I så fald er du ikke den eneste. Det er der rigtig mange, der gerne vil vide mere om. Heldigvis er det ikke specielt svært at finde ud af dette. Det eneste, det kræver er, at du laver et simpelt regnestykke, hvorefter du får svar på, hvor meget du kan købe bolig for.

  Hvor meget kan jeg låne til boligkøb?

  Det ikke muligt at give et konkret svar på, hvor meget du kan låne til boligkøb, uden at have kendskab til din specifikke situation. En god tommelfingerregel er dog, at du kan tage din årlige husstandsindkomst før skat og gange med fire. Det er nemlig den gældsfaktor, som de fleste banker og realkreditinstitutter benytter.

  Hvis du fx har en årlig husstandsindkomst før skat, der lyder på 600.000 kr., kan du købe bolig for 2.400.000 kr. Det forudsætter naturligvis, at du har råd til at betale udbetalingen på 5 % ud af egen lomme.

  Hvad har indflydelse på, hvor meget jeg kan låne?

  Der er op til flere ting, der har indflydelse på, hvor meget du kan låne til køb af bolig. Som der også er givet udtryk for herover, så må din gældsfaktor ikke overstige fire. Din gældsfaktor er et udtryk for din gæld holdt op imod din husstandsindkomst. Det er også denne regel, der er gjort brug i vores udregning herover.

  Det skal dog gøres klart, at har man anden gæld, hvad enten det er et billån eller et SU-lån, skal dette trækkes fra. Det vil sige, at hvis du har en gæld, der lyder på 100.000, så kan du kun købe for 2,3 mio. kr. i stedet for de 2,4 mio. kr., der er angivet herover. Derfor har din nuværende gæld også meget at skulle have sagt.

  Som vi også har nævnt før, så er det også en forudsætning, at du har råd til at betale 5 % af boligens pris plus omkostninger til udbetaling af boligen. Hvis du ønsker at købe en bolig, der koster 2,4 mio. kr., skal du derfor selv have råd til at betale en udbetaling på 120.000 kr. samt omkostninger i forbindelse med boligkøbet.

  Kan jeg låne mere, hvis jeg har et højt rådighedsbeløb?

  Før i tiden var det i høj grad dit rådighedsbeløb, der var afgørende for, hvor mange penge du kunne låne til køb af bolig. Sådan forholder det sig dog ikke i dag. Det er fortsat en faktor, der har indflydelse på, hvad du kan få lov til at låne til, men det betyder dog ikke, at du kan få lov til at låne mere, hvis det er højt.

  I få tilfælde er det muligt at få lov til at låne op til fem gange din husstandsindkomst, men det kræver, at du har råd til at betale 10 % af udbetalingen selv. Dertil er det i en sådan sammenhæng også et krav, at du kan vise, at du har et højt rådighedsbeløb, lav gæld og en stabil økonomi.

  Nyeste Artikler

  Hvad gør man, når låsen driller?

  De fleste vil nok komme ud for det. Låsen driller derhjemme og man kan måske ikke læse døren op eller også er låsen gået...

  Hvad kræver det at tage et jagttegnskursus?

  Kræver det nogen særlige forudsætninger at tage et jagttegnskursus? Nej, eller: Du skal være mindst 16 år, og det er et no-go, at din...

  Hvad gør man hvis ens hund fryser?

  Mange hunderacer er fremavlede under vejrforhold, der er vidt forskellige fra de danske. Det betyder, at de helt kolde måneder i den danske vinter...

  Hvad er fordelene ved et spahotel?

  Alle fortjener lidt forkælelse og nydelse i deres hverdag. Går du og planlægger din næste ferie destination? Så overvej et ophold på en af de...

  5 ting, osteopati i København kan hjælpe dig med

  I forbindelse med fysiske problemer som skuldersmerter, akillessenebetændelse, diskusprolaps, piskesmæld eller hælspore er der heldigvis hjælp at hente, så du hurtigere kan vende smertefrit...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her