More

  Hvad kan jeg låne?

  At svare på, hvad du kan låne er ganske enkelt ikke muligt. Der er en lang række faktorer, der har indflydelse på dette, hvorfor det kræver et indblik i din konkrete situation. Uden indsigt i dette, er det ikke muligt at give et konkret svar på, hvor mange penge du kan låne – uanset hvad du skal låne penge til.

  Her er det dog især værd at understrege, at der er forskel på, hvad man skal låne til. Skal du låne til boligkøb, kan du selvfølgelig låne et markant højere beløb, end hvis du ønsker at låne penge til køb af et nyt TV. Derfor er det også rigtig vanskeligt at hjælpe dig med mere specifik information, hvis du vil vide, hvad du kan låne.

  Forskel på et realkreditlån og et forbrugslån

  Det er vigtigt, at du er klar over, at der fx er forskel på realkreditlån og et forbrugslån. Du kan ikke få et lige så stort lån, hvis det er et forbrugslån, du leder efter, som hvis du skal låne penge til at købe et nyt hus i form af et realkreditlån. Derfor har både formål og låntype meget at skulle have sagt i forhold til, hvad du kan låne.

  Det er dog ikke kun i forhold til realkreditlån og forbrugslån, der er forskel. Du kan nemlig finde rigtig mange forskellige låntyper på det danske marked. Det er ganske vist ikke alle, der er lige stor forskel på, da der fx er meget lille forskel på et kviklån og et forbrugslån. Det samme er gældende for fx et SMS-lån og et mobillån.

  Der findes dog også et hav af låntyper, der er lavet med henblik på et eller flere specifikke formål. Fx kan der være tale om et billån, der er lavet til dig, der gerne vil købe en bil, men ikke har lyst eller råd til at betale den fulde pris. Du kan også finde et bådlån, der er det samme som et billån, men blot bruges til køb af en båd.

  Hvor meget du kan låne, afhænger af din økonomiske situation

  Til trods for, at låntype har meget at skulle have sagt i forhold til, hvor mange penge du kan låne, er det dog ikke det eneste, der skal tages højde for. Der er flere andre ting, der også spiller ind, og det er lige netop det, der gør, at det er svært at give dig et konkret svar på, hvad du kan få lov til at låne – og hvad du kan låne til.

  Der tages nemlig også højde for din økonomiske situation. Hvis du ikke har en fast indkomst eller har et dyrt aktiv, som fx en bolig, bil e.l., der kan stilles som sikkerhed for dit lån, er det svært at få lov til at låne penge. Det er tilmed endnu sværere at få lov til at låne en stor sum penge.

  Derfor skal du selvfølgelig vide, at både traditionelle banker og online långivere undersøger din økonomi, før de yder dig et lån.

  Nyeste Artikler

  Cybertrusler som du skal beskytte dig imod

  Cyberkriminalitet omfatter ting som identitetstyveri, forhandlerhacking, stjælning af data og meget mere. Der er mange cybertrusler, som du skal beskytte dig selv imod, hvis...

  Hvad er målet med at knytte e-logistik til din firmas webshop?

  Som mindre eller større forretningsdrivende handler det om at blive set i mængden. For konkurrencen om kunderne på nettet kan være benhård. Også hvis...

  Sådan holder du den fedeste fest

  Noget af det, der for mange mennesker kan give masser af livskvalitet er at slå sig løs og holde en stor fest en gang...

  Harry Potter fakta

  Harry Potter har været en af de mest populære serier af litteratur og film, siden dens første udgivelse i 1997. Det er en global...

  Hvad mangler du af underholdning til din fest?

  Det er hyggeligt at holde en fest for ens venner, og danskerne er bestemt et folk, der kan lide at feste. Men nogle gange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her