More

  Hvad koster det at sende et brev?

  Den stigende grad af digitalisering har medført, at det i dag ikke er nær så udbredt af sende fysisk post. Dette har betydet, at PostNord har været nødt til at svare igen. Det har de også gjort – og det har de gjort ved at hæve deres priser gentagende gange hen over de seneste år.

  Det betyder også, at brevpriserne er højere end nogensinde før. Til gengæld er postvæsenet i Danmark dog forholdsvis velfungerende. Derfor bør du heller ikke være bekymret for, hvorvidt dit brev når frem. Hvis du er på vej til at sende et brev fra posthuset, kan du herunder finde lidt information om, hvad det koster.

  Hvad er prisen for at sende et brev med PostNord?

  Det er PostNord, der står for de almindelige postforsendelser i hele Danmark. Deres leveringskvalitet er på ca. 95 %. Det må siges at være ganske godt. Derfor det heller ikke altid, at man blot skal lytte til den kritik, de i de fleste tilfælde får. De tilbyder nemlig en forholdsvis god brevservice for pengene.

  Der findes ikke en fast pris på, hvad det koster at sende et brev. Derfor kan der heller ikke gives et konkret svar på, hvad det koster. Det svarer til at spørge om: ’Hvad koster det at sende en pakke?’. Det kan der heller ikke gives et konkret svar på. Der er nemlig flere forskellige variabler, der spiller ind i denne forbindelse.

  Når du skal sende et brev inden for de danske grænser, er det kun brevets vægt, der har indflydelse. Herunder kan du finde de aktuelle priser for 2020, hvis din forsendelse sker med enten frimærke eller mobilporto:

  • Breve der vejer op til 50 gram koster 10 kr.
  • Breve der vejer op til 100 gram koster 20 kr.
  • Breve der vejer op til 250 gram koster 40 kr.
  • Breve der vejer op til 2.000 gram koster 60 kr.

  Som der også er givet udtryk for før, så er det kun inden for de danske grænser, at ovenstående er gældende. Hvis du skal sende et brev til enten Færøerne eller Grønland, er det en smule dyrere, men dog ikke i et sådant omfang, at det er for meget.

  Hvis du i stedet for et normalt brev ønsker at sende et Quicbrev, skal du betale en kende ekstra. At sende et sådant brev koster dig hhv. 29 kr., 58 kr., eller 87 kr. Den konkrete pris afhænger af vægten på det brev, der skal sendes. Se de billigste priser på breve ved at klikke på linket. 

  Hvad sker der, hvis jeg vælger forkert porto?

  Hvis du skal sende et brev, kan det være, at du er i tvivl om, hvad den rette porto er. Hvis det skulle ske, at du får sendt et brev afsted med forkert porto på, hvor du fx har betalt for lidt, eller hvis der er en fejl, så vil det fortsat blive leveret af PostNord.

  Du skal dog forvente, at der efterfølgende vil blive sendt en regning på den resterende porto. På regningen er der desuden også pålagt et administrationsgebyr på 80 kroner.

  Nyeste Artikler

  Cybertrusler som du skal beskytte dig imod

  Cyberkriminalitet omfatter ting som identitetstyveri, forhandlerhacking, stjælning af data og meget mere. Der er mange cybertrusler, som du skal beskytte dig selv imod, hvis...

  Hvad er målet med at knytte e-logistik til din firmas webshop?

  Som mindre eller større forretningsdrivende handler det om at blive set i mængden. For konkurrencen om kunderne på nettet kan være benhård. Også hvis...

  Sådan holder du den fedeste fest

  Noget af det, der for mange mennesker kan give masser af livskvalitet er at slå sig løs og holde en stor fest en gang...

  Harry Potter fakta

  Harry Potter har været en af de mest populære serier af litteratur og film, siden dens første udgivelse i 1997. Det er en global...

  Hvad mangler du af underholdning til din fest?

  Det er hyggeligt at holde en fest for ens venner, og danskerne er bestemt et folk, der kan lide at feste. Men nogle gange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her