More

  Hvad koster en kWh?

  Det er vigtigt, at du er klar over, at man ikke kan give et klart svar på, hvad en kWh koster. Der er forskel på dette fra elselskab til elselskab. Dog kan man komme med en forsimpling, hvis du er i gang med at lave budget e.l. Til et sådant tilfælde kan det siges, at elprisen gennemsnitligt koster 2,3 kr/kWh på landsplan.

  Der er forskel på elpriserne

  Det er svært at sige, hvad en kWh koster. Det er der flere grunde til. Det handler dog i høj grad om, at der er stor forskel på, hvad elpriserne er hos de mange elselskaber. Dertil kan man også være klar over, at når man skal se på, hvad 1 kWh koster, er der et hav af faktorer, der spiller ind, når elprisen skal gøres op.

  Hvis du har i sinde at sammenligne, hvad 1 kWh koster på tværs af de mange elselskaber, er det vigtigt, at du er klar over, at der er flere ting, der påvirker den endelige elpris. Det er dog end ikke alle disse faktorer, du selv kan påvirke. Det er vigtigt, at du er klar over dette.

  Til en start kan man bryde elprisen ned i fire dele, som er med til at udgøre prisen for 1 kWh:

  • Udgifter til elnetselskabet er på ca. 16 %
  • Afgifter er ca. 49 %
  • Moms er 20 %

  Disse dele af elprisen er uafhængige af dit valg af elselskab. Til sidst er der 15 % af prisen, der er den del af beløbet, der går til elselskabet. Denne del af beløbet består af abonnement og en kilowatttimepris.

  Til trods for, at det er en meget lille del, er det faktisk den eneste del af elprisen, som du kan påvirke ved dit valg af elselskab. Hvad det betyder er, at når du skal kigge på et nyt elselskab, er det faktisk kun ca. 15 % af den samlede pris, du selv kan påvirke. Resten vil faktisk være det samme, uanset dit valg af leverandør.

  Hvad er 1 kWh egentlig?

  1 kWh er en måleenhed for energi. Det er en måleenhed, som de fleste kender, da det bliver brugt på tværs af alle forsyningsområder. Dertil bør det også nævnes, at kWh er en forkortelse for kilowatt-time. Det er dog de færreste, der omtaler det som kilowatt-time på skrift.

  Det er dog ikke kun i forhold til strøm, at man gør brug af kWh. Det er nemlig en måleenhed, der bliver brugt, når der skal beregnes et energiforbrug. Det gør sig gældende, uanset om det er varme, el eller andet. Hvis du har brugt 1 kWh el, har du brugt 1000 W over en time.

  Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke er muligt at spare en stor mængde penge ved at skifte til et nyt elselskab. Der er nemlig ikke specielt stor forskel på priserne, da det – som sagt – kun er 15 % af den samlede pris, som faktisk laves om på ved at skifte til et nyt elselskab.

  Nyeste Artikler

  Cybertrusler som du skal beskytte dig imod

  Cyberkriminalitet omfatter ting som identitetstyveri, forhandlerhacking, stjælning af data og meget mere. Der er mange cybertrusler, som du skal beskytte dig selv imod, hvis...

  Hvad er målet med at knytte e-logistik til din firmas webshop?

  Som mindre eller større forretningsdrivende handler det om at blive set i mængden. For konkurrencen om kunderne på nettet kan være benhård. Også hvis...

  Sådan holder du den fedeste fest

  Noget af det, der for mange mennesker kan give masser af livskvalitet er at slå sig løs og holde en stor fest en gang...

  Harry Potter fakta

  Harry Potter har været en af de mest populære serier af litteratur og film, siden dens første udgivelse i 1997. Det er en global...

  Hvad mangler du af underholdning til din fest?

  Det er hyggeligt at holde en fest for ens venner, og danskerne er bestemt et folk, der kan lide at feste. Men nogle gange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her