More

  Hvad koster spidsen af en jetjager?

  Du har næppe kunne undgå at have hørt udtrykket ‘det koster spidsen af en jetjager’. Det er et udtryk, der i høj grad bruges, når man skal omtale noget, der er meget dyrt. Men hvor meget koste spidsen af en jetjager egentlig? Er det noget, der rent faktisk er så dyrt, som mange går og tror?

  Prisen for spidsen af en jetjager

  For at give et konkret svar på, hvad det ville koste dig at købe spidsen er en jetjager, så skal du forvente, at du skal betale cirka 16.000 kroner for den, ifølge magasinet ‘Flyvevåbnet’. Dog bør det gøres klart, at der er mange forskellige jetjagere, der varierer ift. prisklasse, størrelse mv., hvorfor prisen på spidsen også varierer.

  Ifølge Flyvevåbnet, der er et dansk magasin, som tidligere nævnt, er spidsen er en jetjager faktisk slet ikke en spids. Det er derimod et rør. Det er dog ikke blot et vilkårligt rør. Tværtimod er det et rør, der tjener et reelt formål. Det er nemlig dette rør, der bliver brugt til at måle flyets hastighed.

  Derfor bliver det heller ikke blot kaldt for en spids. Det kaldes derimod for et pitotrør. I dette rør presses der luftmolekyler ind gennem. I den bagerste del af røret er der monteret en speciel form for måleudstyr, der er i stand til at omregne trykket fra luftmolekylerne til hastighed, mens flyet er i luften.

  Når flyet ikke er i luften, men derimod blot står på jorden, bliver dette rør dækket til. Det gøres, så det ikke er muligt for fluer og andre insekter at komme trænge ind i det. Hvis det sker, så er der en risiko for, at der opstår forkerte hastighedsmålinger, og det kan vise sig at blive helt katastrofalt for piloten.

  Hvornår bruger man udtrykket?

  Det er ikke just et ukendt udtryk. Derfor er der også en god chance for, at det er et udtryk, som du selv har gjort brug af før. Hvis du ikke selv har gjort brug af det, er der dog stadig en god chance for, at det er et begreb, du kender til, da det er noget, der bruges i stor stil, og er en fast del af mange danskere ordforråd.

  Det er et udtryk, der i høj grad bruges, når man skal beskrives, at der er noget, der er meget dyrt. Det gør man, da det er en kende sjovere at beskrive en dyr ting på denne måde. Dertil får de fleste også et indtryk af, at det er noget, der er meget dyrt, og at det ikke blot er noget, der er en kende dyrere end gennemsnittet.

  I og med, at det er et udtryk, der har været brugt i stor stil i løbet af mange år, er det også noget, som de fleste kender til, som der er givet udtryk for før. Mange tror dog, at spidsen er en jetjager faktisk er dyrere, end de 16.000 kr., som det er nævnt herover, at du skal betale for spidsen af en jetjager.

  Nyeste Artikler

  Hvad kræver det at tage et jagttegnskursus?

  Kræver det nogen særlige forudsætninger at tage et jagttegnskursus? Nej, eller: Du skal være mindst 16 år, og det er et no-go, at din...

  Hvad gør man hvis ens hund fryser?

  Mange hunderacer er fremavlede under vejrforhold, der er vidt forskellige fra de danske. Det betyder, at de helt kolde måneder i den danske vinter...

  Hvad er fordelene ved et spahotel?

  Alle fortjener lidt forkælelse og nydelse i deres hverdag. Går du og planlægger din næste ferie destination? Så overvej et ophold på en af de...

  5 ting, osteopati i København kan hjælpe dig med

  I forbindelse med fysiske problemer som skuldersmerter, akillessenebetændelse, diskusprolaps, piskesmæld eller hælspore er der heldigvis hjælp at hente, så du hurtigere kan vende smertefrit...

  Hvad koster cedertræ?

  Overvejer du at bruge cedertræ som materiale til dit næste projekt? Cedertræ er et smukt naturligt træmateriale, som er enormt populært til rigtig mange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her