More

  Hvad skal jeg stemme?

  Det er ikke alle, der ved, hvad de skal stemme. Der kan være flere årsager til dette. For nogen er det blot som følge af manglende tid til at følge med i politik i dagligdagen. For andre er det et spørgsmål om, at de ikke har interessen for det, hvorfor de er meget i tvivl om, hvad de egentlig bør stemme.

  I denne sammenhæng bør vi pointere, at der ikke er nogen facitliste man kan tage udgangspunkt i. Politik er noget, der er meget delte meninger om, hvorfor du selvfølgelig skal finde et parti eller en politiker, der deler de samme meninger, som dig – i hvert fald så godt, det kan lade sig gøre for dig.

  Læs om partiernes politik

  Vil du sikre, at du får sat dit kryds det rette sted, er du nødt til at læse op på stoffet. Det er dog ikke specielt svært, da der ikke er nogle af partierne, der lægger skjul på deres politik. Derfor er det altid at finde på deres hjemmeside, uanset om du vil læse op på Liberal Alliance, De Konservative eller Enhedslisten.

  Ved at læse om partierne og deres politik, er det lettere at vurdere, om du kan forene dig med dem. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at det er noget du tager dig tid til. Sørg dog for, at du kun læser om de partier, som du reelt tror ville være interessante for dig – alt andet er blot spild af din tid.

  Hvis du fx ved, at du gerne vil afskaffe topskatten og fjerne registreringsafgiften på biler, er der næppe nogen grund til, at du begynder at læse om Enhedslisten eller Socialistisk Folkepartis politik. De to førnævnte ting er nemlig ikke noget, der harmonerer specielt godt med nogle af disse partier.

  Er det sådanne ting, som du vægter højt, vil det være bedre, at du læser nærmere om liberale partier såsom Liberal Alliance eller Ny Borgerlige. Det er nemlig begge partier, der kunne vise sig at harmonere godt med, hvad du har af værdier og ønsker til landets fremtid.

  Tag tests på nettet

  Faktisk findes der flere steder på nettet, hvor det er muligt at tage tests. Disse tests er lavet med det formål, at de skal hjælpe dig med at finde et parti eller en politik, du kan stemme på. Det er klart den letteste måde at gøre det på, hvis du gerne vil have et hurtigt svar, uden selv at skulle læse for meget.

  Du skal selvfølgelig vælge en test, der er relevant for dig. Er du fx i tvivl om, hvad du skal stemme til ved et Kommunalvalg, er det vigtigt, at du finder en test, der viser sig politikere og partier fra din lokale kommune. Ellers er der ikke meget mening med at tage den respektive test.

  Har du et ønske om selv at få en dybere indsigt i de forskellige partier, er det ikke en test, der er det rette valg. I så fald er det bedre, at du selv giver dig i kast med at læse om de forskellige partier på deres hjemmesider. Her kan du nemlig finde alt, hvad der er værd at vide om dem.

  Nyeste Artikler

  Hvad kræver det at tage et jagttegnskursus?

  Kræver det nogen særlige forudsætninger at tage et jagttegnskursus? Nej, eller: Du skal være mindst 16 år, og det er et no-go, at din...

  Hvad gør man hvis ens hund fryser?

  Mange hunderacer er fremavlede under vejrforhold, der er vidt forskellige fra de danske. Det betyder, at de helt kolde måneder i den danske vinter...

  Hvad er fordelene ved et spahotel?

  Alle fortjener lidt forkælelse og nydelse i deres hverdag. Går du og planlægger din næste ferie destination? Så overvej et ophold på en af de...

  5 ting, osteopati i København kan hjælpe dig med

  I forbindelse med fysiske problemer som skuldersmerter, akillessenebetændelse, diskusprolaps, piskesmæld eller hælspore er der heldigvis hjælp at hente, så du hurtigere kan vende smertefrit...

  Hvad koster cedertræ?

  Overvejer du at bruge cedertræ som materiale til dit næste projekt? Cedertræ er et smukt naturligt træmateriale, som er enormt populært til rigtig mange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her