More

  Hvad skal man se i Berlin?

  Der er mange ting at opleve i Berlin. Derfor er du nødt til at være selektiv, hvis du eksempelvis kun har et par dage i byen. Herunder finder du en række gode forslag.

  Brandenburger Tor

  I mere end 200 år har Brandenburger Tor været et vartegn for både Berlin og Tyskland. I dag er det et af de mest velkendte områder i byen. Seværdigheden blev opført af Carl Gotthard Langhans i tiden 1789-91, og var den royale indgang til Berlin.

  Sidenhen har den gennemlevet både Anden Verdenskrig og den efterfølgende kolde krig. Her blev den endda et symbol på adskillelsen mellem øst og vest – og senere også samlingen. I dag er området nær byporten fyldt med liv.

  Unter Den Linden

  Er du i tvivl om, hvad du skal opleve i Berlin, skal du i hvert fald lægge din vej forbi Unter Den Linden. Det er en af de attraktioner, man skal se. Det er nemlig Berlins storslåede boulevard, der er næsten to kilometer lang og strække sig fra Brandenburger Tor til Slotsbroen, der går over floden Spree, lige før Domkirken.

  Området ved Unter Den Linden er også stedet, hvor du finder nogle af de mest eksklusive butikker i Berlin, der ligger side om side med et væld af hyggelige caféer og restauranter.

  Gedenkstätte Berliner Mauer

  Under Berlins opdeling gik stationer, der krydsede grænsen ud af brug, og blev derfor blind vej. Der var tre linjer, der dog gik fra Vestberlin gennem korte stræk af Østberlin. Togene stoppede ganske vist ikke på disse stationer, som derfor blev kendt som ‘Geisterbahnhöfe’ – spøgelsesstationer.

  Engang var Nordbahnhof en sådan station, hvorfor den i dag byder på en fotografisk udstilling, der er dedikeret til mindet om de forladte stationer. Det er en imponerende udstilling med fortællinger fra både over og under jorden, grænsekontrol samt flugtplaner. Derfor er der stof nok til en tur på ca. 30 min.

  Hvis du synes, at du har fået nok at undergrunden, kan du blot tage udgangen ved Bernauer Strasser. Derefter skal du blot spadsere østpå mod Gedenkstätte Berliner Mauer. Her finder du både mange oplysninger og rekonstruktioner, der bl.a. omfatter grænsestykker og et vagttårn.

  Det inkluderer dog også Kapelle der Versöhnung (Forsonings-kapellet), der er placeret på levnene af en kirke, der blev bombet af de østtyske myndigheder, da Tyskland stadig var delt i to.

  Monumentet for de jødiske Holocaust ofre

  Der skal ikke være nogen tvivl om, at et af de mest historiske seværdigheder, der er at finde i Berlin, er det unikke mindesmærke for Holocaust. Det er et mindesmærke, der er blevet rejst for at mindes de myrdede jøder. Det er blevet placeret i hjertet af Berlin.

  Det er et mindesmærke og et monument, der er dedikeret til de næsten 6 mio. jødiske ofre for Holocaust. Det er lavet af arkitekten Peter Esienman, og det er bestående af hele 2.711 stensøjler, som dækker et areal, der lyder på hele 20.000 kvadratmeter. Det har ingen forklaring, så det er helt op til din egen fortolkning.

  Nyeste Artikler

  Cybertrusler som du skal beskytte dig imod

  Cyberkriminalitet omfatter ting som identitetstyveri, forhandlerhacking, stjælning af data og meget mere. Der er mange cybertrusler, som du skal beskytte dig selv imod, hvis...

  Hvad er målet med at knytte e-logistik til din firmas webshop?

  Som mindre eller større forretningsdrivende handler det om at blive set i mængden. For konkurrencen om kunderne på nettet kan være benhård. Også hvis...

  Sådan holder du den fedeste fest

  Noget af det, der for mange mennesker kan give masser af livskvalitet er at slå sig løs og holde en stor fest en gang...

  Harry Potter fakta

  Harry Potter har været en af de mest populære serier af litteratur og film, siden dens første udgivelse i 1997. Det er en global...

  Hvad mangler du af underholdning til din fest?

  Det er hyggeligt at holde en fest for ens venner, og danskerne er bestemt et folk, der kan lide at feste. Men nogle gange...

  Relaterede artikler

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her